Kommunalvalg 2017
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Ventilation og skoletrafik

Thomas Andresen, Borgmester, Aabenraa kommune

Grethe Kramer Hansen spørger i et åbent brev til mig, om jeg er informeret om, at der er risiko for, at ventilationsanlægget på den kommende Fjordskolen i Kruså kan larme til gene for skolens elever.

Sagen er den, at der er installeret et nyt ventilationsanlæg i 2009 efter påbud fra Arbejdstilsynet i forhold til tre af skolens bygninger opført i 1964-69. Vi kan ikke pille ventilationen ned, da det er et lovkrav, at den er der.

Det er et såkaldt CO2-styret anlæg. Det vil sige, at anlæggets hastighed stiger, når der er for meget CO2 i luften. CO2’en kommer fra vores udåndingsluft. Når der er mange mennesker i et lokale, vil der også være meget CO2. Men selv når der er mange mennesker i lokalet, vil der være meget lille risiko for, at man kan høre anlægget, da det overholder støjkravene.

Grethe Kramer Hansen spørger også, om vi har informeret beboerne i nærheden af skolen om, at der kommer meget trafik til Fjordskolen.

Nej, vi har ikke informeret naboerne om trafikken. Beboerne i området er vant til, at der er skole. Da det var en folkeskole, gik der op til 800 elever med al den trafik, den elevmængde genererer. Fjordskolen får ca. 250 elever, og selv om der er større kørselsbehov pr. elev på en specialskole end en folkeskole, så har vi egentlig ikke nogen forventning om, at trafikken omkring skolen bliver mere omfattende end førhen.

 

Publiceret: 22. Juni 2017 07:04
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aabenraa

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Lokalavisen Aabenraa
Seneste
Lokalavisen Aabenraa
Mest læste
Lokalavisen Aabenraa
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt