Pressefoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Våde singler skal kridte løbeskoene til Ren Dag

FAKTA

Her mødes de fire grupper:

Motorcyklister: Indsamling langs Kalvø - I mødes ved Kalvø Badehotel, Kalvøvej 12, 6230 Rødekro, kl. 10.30
Løbere: Indsamling i Hjelm Skov - I mødes i Hjelm Skov ved indgangen for enden af Hjelm Allé, 6200 Aabenraa kl. 10.30 
De vandglade: Indsamling langs kysten - I mødes ved Aabenraa Roklub, Strandvej 5, 6200 Aabenraa, kl. 10.30 
Singler: Indsamling langs Knapp-Stien - I mødes ved indgangen til Knappstien nær Jørgensgård 13, 6200 Aabenraa, kl. 10.30

Tusindvis af frivillige sikrer år efter år, at Aabenraa Kommune er blandt de bedste til at indsamle affald til den landsdækkende Ren Dag. Men står det til Arwos, skal endnu flere hoppe i sadlen eller trække i løbeskoene.

 Derfor introduceres en kampagne på Facebook med direkte appel til henholdsvis motorcyklister, vandglade, løbere og singler: Kom og saml lidt affald og mød ligesindede.

"Med Facebook-kampagnen forsøger vi at engagere folk, som ikke nødvendigvis kender hinanden. Ren Dag kan være noget, man samles om som et fælles tredje. Lidt som det også er tilfældet i mange mindre lokalsamfund," siger Susanne Lehmann Pagh.

Mange forskellige foreninger bruger dagen til at mødes og værne om nærmiljøet. Men for de fire udvalgte grupper, er fællesskabet ikke nødvendigvis et spørgsmål om geografi.

"En af grupperne, vi henvender os til, er motorcyklister. Det er et stærkt fællesskab, men de ”ånder” som bekendt på landevejen. Men derfor kan man sagtens mødes med henblik på at samle lidt affald, hvor der typisk holdes pitstop," siger kundechef i Arwos, Susanne Lehmann Pagh.

Normalt tilmelder grupper sig Ren Dag og fortæller, hvilket område de ønsker at indsamle i. I dette tilfælde har Arwos fundet områder, hvor de enkelte grupper kan mødes.

"Der er kun to ting, man skal for at være med: Tilmelde sig på Arwos' hjemmeside og møde op på stedet den 2. april. Det er ganske simpelt," siger Susanne Lehmann Pagh.

 

Som det er overalt i kommunen til Ren Dag, så giver Arwos både vådt og tørt til dagen.

"Det er en fasttømret tradition, at vi enten giver morgenmad eller frokost til Ren Dag. Det gælder naturligvis også disse grupper, så derfor sørger vi for en sandwich til dagen," forsikrer Susanne Lehmann Pagh, der også opfordrer til, at man bakker op om de eksisterende lokale initiativer rundt i Aabenraa Kommune.

 

 

Publiceret: 17. Marts 2017 09:45
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aabenraa

Fik du læst
ANNONCER
Se flere