Pressefoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Underskrift på samarbejdet over grænsen

Efter godt to års intensivt politisk arbejde blev den nye aftale om samarbejdet i Region Sønderjylland-Schleswig  forleden underskrevet på Det Gamle Rådhus i Aabenraa.

Det 12 sider lange dokument blev underskrevet af partnerne i forbindelse med årets andet bestyrelsesmøde. Hans Philip Tietje, formand for regionen, betegnede dagen som " ...en god dag for grænselandet og en viljeserklæring om at ville udrette endnu mere ....". Regionens næstformand, Heinz Maurus, supplerede med et tysk ordsprog om, at det, som tager lang tid, bliver godt i sidste ende.

Den nye aftale bygger videre på de foregående erklæringer og understøttes af en strategi, der er udviklet specielt til formålet, som skal være med til at intensivere det grænseoverskridende samarbejde.

Særligt indførelsen af et udvalg for grænseregional udvikling og et arbejdsmarkedsudvalg viser med al tydelighed, at nye emneområder nu er klar til at blive behandlet, hvilket vil ske i en tæt dialog fremadrettet. Endvidere skal formidlingen af information og styrkelsen af kommunikationen på tværs af grænsen intensiveres.

Afslutningen af den aktuelle evaluerings- og strategiproces falder på et perfekt tidspunkt, da Region Sønderjylland-Schleswig kan fejre 20 års jubilæum til september. I den forbindelse er der planlagt en række arrangementer, som både skal styrke den politiske dialog og også bringe borgerne sammen.

 

"Der er blevet opnået meget positivt indtil nu, og det gælder det om at holde fast i og udbygge", udtalte Hans Philip Tietje.

 

Hertil hører bl.a. fremme af nabosprogsuddannelse og nedbrydning af barrierer på det grænseoverskridende arbejdsmarked.

Den nye aftale kan ses på hjemmesiden www.region.dk

Publiceret: 15. Juni 2017 09:45
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aabenraa

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt