Så er det blevet tid til “Ren Dag” i Aabenraa Kommune, Nu skal der fjernes affald fra naturen. Pressefoto
Så er det blevet tid til “Ren Dag” i Aabenraa Kommune, Nu skal der fjernes affald fra naturen. Pressefoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Til kamp mod affald i naturen

Hvis du vil kæmpe mod affald i naturen så kan du melde dig til “Ren Dag”

affald Næsten 7.500 kilo affald. Så meget blev der indsamlet sidste år, da arrangementet Ren Dag løb af stablen i Aabenraa Kommune.

Og sådan er det år efter år - der bliver fundet enorme mængder affald i naturen. Den rekordstore mængde affald blev fjernet af rekordmange øjne, der var rettet mod græs og grøftekant. Cirka 2.500 frivillige var med sidste år.

“Vi så naturligvis helst, at der slet ikke var noget affald at finde, men omvendt er jeg dybt taknemmelig for det store fremmøde. Jeg håber meget, vi kan gentage den del, når vi holder Ren Dag igen i år 2. april,” siger Danmarks Naturfredningsforenings lokalformand, Ulla Lendal.

Om rekord-fundet kan gentages håber hun ikke, men oddsene er steget alene, fordi dagen er flyttet en smule.

“Vi har længe efterspurgt, at dagen blev rykket lidt frem. Så er græsset ikke så højt, og så er det nemmere at spotte eksempelvis øl- og sodavandsdåser,” siger Ulla Lendal.

Danmarks Naturfredningsforening, firmaet Arwos og Aabenraa Kommune står bag. DN uddeler poser og andet materiale, Aabenraa Kommune henter det affald, og Arwos giver frokost eller morgenmad til de frivillige. Der er tilmeldingsfrist 24. marts. Det sker på aabenraa@dn.dk eller mlp@arwos.dk.

Publiceret: 17. Marts 2017 07:00
¨
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aabenraa

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere