Krydstogtskibet Braemar anløber Aabenraa havn i august 2016
Krydstogtskibet Braemar anløber Aabenraa havn i august 2016
www.færgegalleriet.dk
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Stort krydstogtskib anløber Aabenraa Havn

Aabenraa Havn modtager tirsdag 2. august krydstogtskibet ”Braemar” med op til 930 passagerer og 370 besætningsmedlemmer
Braemar

Breamer har sejlet for Crown Cruise Line, som Crown Dynasty, som den også blev bygget til i 1993. Den blev bygget på værftet, Union Naval de Levante S.A.  i Spanien. Den sejlede dog en kort tid, hvor den samme år kom til at sejle for Gunard, fra 1993 og til 1996.

Breamer har som så mange andre skibe, også sejlet under Norwegian Cruise Lines, som Norwegian Dynasty. Den har i alt sejlet for:

  • 1993 – 1993 Crown Cruise Line
  • 1993 – 1997 Gunard
  • 1997 – 1997 Majesty Cruise Line
  • 1997 – 1999 Norwegian Cruise Line
  • 1999 – 2001 Commodore Cruise Line
  • 2001 –         Fred. Olsen Cruise Line

Braemer er søsterskib til Gemini, som er den tidligere Crown Jewel, da den også sejlede cor Crown Cruise line. Braemer er også forlænget, efter den kom i service hos Fred. Olsen Cruise Line.  På billedet, er den ved at sejle ud fra Langelinie, hvor den lå til kaj ved Nordre Toldbod i København i 2012.

Det bliver en stor dag for Aabenraa, når det gode skib ”Braemar” med plads til 930 passagerer anløber Aabenraa Havn. Det sker tirsdag 2. august 2016 kl. 8, og hun stævner først ud igen kl. 17 samme dag. Når det sker, vil et stort ønske være gået i opfyldelse.

 

"Det har længe været et ønske fra Aabenraa Havn og byrådet, at vi kunne tiltrække et krydstogtskib, for Aabenraa Havn har faciliteterne til det. Nu er det så lykkedes, og det er virkelig glædeligt. Aabenraa Havn er glad for at kunne bidrage til byen med denne store event ud over det, vi ellers dagligt bidrager med som aktiv erhvervshavn," siger Erwin Andresen, der er formand for bestyrelsen for Aabenraa Havn og medlem af byrådet.

 

Aabenraa Havn blev i efteråret kontaktet af Shipping.dk (SDK Cruise), som er agent for det norske rederi Fred. Olsen Cruise Lines, med tilbud om anløb af krydstogtskibet på et cruise i 2016. Siden har der været dialog mellem havnedirektør Henrik Thykjær og rederiet om at få detaljerne på plads.

 

Nu er krydstogtet netop offentliggjort og udbudt på rederiets hjemmeside som et cruise til de danske fjorde. Ud over Aabenraa Fjord går turen bl.a. også til Limfjorden.

 

Aabenraa Kommunes borgmester Thomas Andresen ser begejstret frem til begivenheden:

 

"Det er virkelig en god event ikke bare for Aabenraa Kommune, men for hele Sønderjylland og det nye sønderjyske turismesamarbejde Destination Sønderjylland. Der følger naturligvis en vis omsætning med, hvilket vi kan glæde os over. Men det er mindst lige så glædeligt, at vi får en fantastisk mulighed for at vise en stor gruppe turister vores særlige seværdigheder og give dem oplevelser på tværs af hele Sønderjylland. Det er en opgave, vi skal løfte sammen i turismesamarbejdet," slår Thomas Andresen fast.

 

Skibet kommer til at lægge til enten ved Sønderjyllandskajen eller i Gammel Havn. Det er endnu ikke helt afgjort.

Publiceret: 10. Marts 2015 13:02
¨
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aabenraa

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Lokalavisen Aabenraa
Seneste
Lokalavisen Aabenraa
Mest læste
Lokalavisen Aabenraa
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt