Fotos: Team Rynkeby Sønderjylland
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Støtte: 375 løb 70.000 kroner ind til børn med cancer

Team Rynkeby og Fighter Wing Skrydstrup fik flot debut på det som gerne må blive en tradition

I lørdags lød startskuddet til det første løb på en F16 landingsbane hos Fighter Wing Skrydstrup. I højt solskin kunne de mere end 375 løbere hente deres startnummer og en goodiebag. Der var taler ved oberstløjtnant Kim Ribert, kaptajn på Team Rynkeby, Jacob Chr. Nielsen, samt borgmester Hans Peter Geil.

Præcis klokken 13.00 fløj to F16 fly ind over pladsen, hvorefter løbet blev skudt i gang. Her kom løberne ud på en 9,5 km. rute, hvoraf de tre var på F16 landingsbanen, anført af fem Team Rynkeby-ryttere på cykel. Den første løber kom i mål efter 32 min. Hvorefter flere løbere blev taget imod med klapsalver ved målstregen.

Før, under og efter løbet var der rig mulighed for at besøge udstillingen på flyvestationen, hvor der bl.a. var en F16, som børn og voksne kunne få lov at sætte sig op i. Der var et svævefly fra Skrydstrup Svæveklub, en stor brandbil fra Flyvestationen, hvor børn fik lov til at sidde bag rattet. Der var en hoppeborg, mulighed for at blive tegnet i ansigtet, så børnene kunne ligne soldater. Røde Kors Samaritterne mødte op med en flok frivillige samaritter, der stod klar hvis uheldet var ude. Med andre ord: Det var en festdag.

Frivillige kræfter

Flere medarbejdere fra Fighter Wing Skrydstrup mødte frivilligt op til at give en hånd med på dagen. De hjalp både med det praktiske arbejde, koordinering og så stod de klar til en snak om deres spændende arbejde hos Fighter Wing. Gæsterne kunne bl.a. høre hvordan det er, at være mekaniker i Flyvevåbnet.

Hele dagen forløb i god ro og orden, mens det regnede i det meste af Sønderjylland, så skinnede solen over Skrydstrup den dag, hvor der blev løbet penge ind til børn med kræft. Det endelige beløb der blev samlet sammen, er endnu ikke gjort op – men arrangørerne bag 'RunWay Run' forventer at have indsamlet over 70.000 kr. til Børnecancerfonden den dag.

Kvinden bag RunWay Run, Lisbeth Ribert, fik idéen til løbet i starten af marts og i lørdags kulminerede flere måneders planlægning:

”Det har været en alletiders dag! Vi har haft godt vejr, løberne er glade og der er god stemning. Vi har rigtig mange frivillige hjælpere fra både Fighter Wing og Team Rynkeby og det har bare været en stor hjælp, så jeg er meget glad og tilfreds,” fortæller hun og fortsætter:

“Vi har fået rigtig mange positive tilbagemeldinger, både på dagen og bagefter på de sociale medier, det varmer efter mange måneders forberedelse. Vi er glade for at de har fået en god oplevelse og gerne vil komme igen.”

Hvorvidt RunWay Run skal afholdes igen næste år, skal afgøres inden for den nærmeste fremtid. Team Rynkeby Sønderjylland og Fighter Wing Skrydstrup går i gang med evaluere arrangementet, så hvis der skulle være input – så tager de gerne imod det på deres Facebookside ”Team Rynkeby Sønderjylland 2017”, hvor man også kan se en video og billeder fra løbet.

Publiceret: 17. Maj 2017 08:30
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aabenraa

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Lokalavisen Aabenraa
Seneste
Lokalavisen Aabenraa
Mest læste
Lokalavisen Aabenraa
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt