“Skraldeslottet” var før en del af Julehjertebyen. Nu skal børnene fra Aabenraa Friskole have glæde af det. Foto: Arwos
“Skraldeslottet” var før en del af Julehjertebyen. Nu skal børnene fra Aabenraa Friskole have glæde af det. Foto: Arwos
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Skraldeslottet holdt flyttedag

Aabenraa Friskole får nu glæde af “Skraldeslottet”, der holdt flyttedag fra Arwos

Aabenraa Friskole blev forleden et skraldeslot rigere, da slottet blev flyttet fra Arwos' genbrugsbutik i Aabenraa. I bindende frost blev skraldeslottet skilt ad, og bid for bid løftet op på en blokvogn for at blive kørt til Aabenraa Friskole.

“Julehjertebyen kunne ikke længere bruge huset, og derfor fik vi det retur. Vi valgte at udlodde det til en forening eller institution, hvor slottet kunne være samlingspunkt for mange mennesker. Det bliver det bestemt på Aabenraa Friskole,” fortæller kundechef hos Arwos, Susanne Lehmann Pagh.

På Aabenraa Friskole skal skraldeslottet være et legehus for store og små, fortæller skoleleder Werner Sandberg, der selv hjalp til med flytningen den råkolde tirsdag i vinterferien.

Skraldeslottet var en del af Julehjertebyen fra 2010. Her blev blandt andet lavet tv-optagelser til DR's kreative børneserie ”Shanes Jul”.

Men selv om skraldeslottet ikke længere er en del af julehjertebyen, er børnene fortsat i centrum. Det glæder manden, der for syv år siden designede og opførte huset, designer og kunstner Richard Lehner.

“Det var hele tiden meningen, at slottet var et sted for børnene. Et sted, hvor det er sjovt at være. Så for mig er det helt ideelt, at man har fundet et permanent sted, hvor der er mange børn,” siger Richard Lehner.

Skraldeslottet

Bygget i 2010

Designet og opført af Richard Lehner

Slottet er lavet af byggematerialer doneret fra Arwos' genbrugspladser

Skal nu bruges som legehus og mødested

Publiceret: 15. Februar 2017 11:45
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aabenraa

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere