Formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Hans Philip Tietje og formand for Social- og Sundhedsudvalget, Povl Kylling Petersen var underskrivere på vegne af Aabenraa Kommune. Foto: Betina Skjønnemand.
Formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Hans Philip Tietje og formand for Social- og Sundhedsudvalget, Povl Kylling Petersen var underskrivere på vegne af Aabenraa Kommune. Foto: Betina Skjønnemand.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Senioridrætten i Aabenraa skal helt op i superligaen

En ny samarbejdsaftale skal sikre, at ældre ikke ender på sofaen, når pensionen kalder

Af Betina Skjønnemand

En ny samarbejdsaftale mellem Aabenraa Kommune, Danmarks Idrætsforbund, DGI og DRI blev forleden underskrevet i Arena Aabenraa.

Formålet er at sikre, at den ældre generation bliver så aktiv som muligt på sine gamle dage.

“Vores målsætning er, at i 2025 skal 75 procent af befolkningen være aktive, så det er ambitiøs plan,” lød det fra Trine Wittenhoff, der er projektleder på projektet Bevæg dig for livet.

Også for formanden for kommunens Social- og Sundhedsudvalg, Povl Kylling Petersen, er aftalen et vigtigt signal.

“Mange ældre har ikke en plan klar for, hvad der skal ske, når de stopper med at arbejde. Det skal vi hjælpe dem med. Jeg nærmer mig jo selv den alder, og jeg har da gjort mig mine overvejelser. Jeg skal spille oldboys-fodbold. Støvlerne står klar derhjemme,” lød det med et smil fra formanden, der fortsatte: “Vi skal forhindre de ældre i at ende med at sidde i sofaen. Men vi skal samtidig være opmærksom på, at det er en meget differentieret gruppe, vi har med at gøre. Vi skal jo ikke alle cykle til Paris eller løbe Bjergmarathon. Der skal være lidt for alle”.

Også Aabenraa Senioridræt, der allerede har masser af ældre i gang, hilser initiativet velkomment.

”Vi er enormt glade for, at kommunen nu fokuserer på det her område, og vi håber selvfølgelig, at det kan give os nye medlemmer og holde på de nuværende. Vores erfaring er, at når folk i vores alder stopper på arbejdsmarkedet, så mangler de ofte noget mening med det hele og risikerer at gå rundt alene derhjemme. Her kan idrætsforeningen give dem et nyt fællesskab og en ny mening. Vi oplever endda at folk møder op med brækkede ben - bare for at være en del af det sociale,” siger Lone Beck Hansen, som er formand i Aabenraa Senioridræt.

Aabenraa Kommune er forgangskommune på området. Kun én kommune har før underskrevet aftalen. Målet er, at der ved evalueringen i 2019 er skabt en model for arbejdet med senioridræt, som kan rulles ud i hele landet.

Publiceret: 11. April 2017 08:45
¨
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aabenraa

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere