Fem seje børn fra Boiskov Natur og Udebørnehave var forleden en tur i de kolde bølger ved stranden. Privatfoto
Fem seje børn fra Boiskov Natur og Udebørnehave var forleden en tur i de kolde bølger ved stranden. Privatfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Seje Boiskov-børn fik det kolde gys

Seje unger fra Boiskov Natur og Udebørnehave var en tur i det kolde hav for at blive endnu sejere

Det kræver sin mand, kvinde eller i dette tilfælde barn for at tage mod til sig, og springe i bølgen grå på en kold vinterdag.

Ikke desto mindre var det det, som fem ud af syv børn fra Boiskov Natur- og Udebørnehave gjorde forleden dag. Det var de ældste børn i institutionen, der for alvor afprøvede deres viljestyrke. Og det var ikke de voksne, der lokkede - det var faktisk en idé, der kom fra et af børnehavens egne børn.

“Vi har nu haft Boiskov Natur og Udebørnehave i seks år, og har sendt mange robuste børn videre til skolen. Efter at Friluftsgård på Løjt Land blev færdig med en mobile sauna, fik Boiskov-drengen Frederik den idé, at han godt kunne tænke sig at prøve at vinterbade,” fortæller Jørn Matzen fra Boiskov Natur og Udebørnehave i en pressemeddelelse.

Forældre med på idéen

Efter at have givet idéen lidt moden overvejelse, besluttede pædagogerne at gå videre med idéen til forældrene, og her blev der givet grønt lys til det nye projekt.

Og så var der ikke langt fra tanke til handling, og forleden var de største børn altså en tur i de kolde bølger.

“Udover at børnene er tre år i naturen, klarer de også at bade i iskoldt vand. Det er sejt, og for deres præstation får de nu en Boiskov medalje, hvorpå der står Vinterbader 2017 Boiskov. Den har de fortjent, og kan være stolte af dem selv,” lyder det videre fra Jørn Matzen.

Boiskovbørn er seje

At børnene fra Boiskov klarede den nye udfordring kommer ikke som en overraskelse for de voksne, der er tilknyttet udebørnehaven.

“I forvejen er de vant til at lege udenfor året rundt. De er vant til at lege i regnvejr, de er vant til at lege udenfor i blæst og kulde. For ikke at snakke om vinter, sne og kulde, og frost helt ned til minus 10 grader, klarer børnene. Hver dag spiser de deres madpakker udenfor, eller i laden, når det blæser for meget eller regner for meget. Så de er vant til de udfordringer, naturen giver,” siger Jørn Matzen, og fortsætter:

“Målet med at prøve at vinterbade er en læring for børn, og for den sags skyld også for voksne, til at kunne tage en beslutning om at gøre noget, der egentlig er ubehageligt for kroppen, men hovedet beslutter sig for at bestemme over kroppen. En læring, som vil kunne bruges resten af livet”.

Varm kakao og pokal

Syv børn var med på stranden, og fem af dem klarede den kolde tur i bølgerne.

Efter dukkerten var de i den varme sauna i et kvarter, inden de igen hoppede i vandet.

Herefter var det om hurtigt at få tøjet på igen, og komme tilbage til børnehaven, hvor der ventede alle en kop varm kakao og en fin pokal til de fem seje vinterbadende børn.

Publiceret: 16. Marts 2017 09:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aabenraa

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere