Arne Dupont øver flittigt. I øjeblikket er det dog mest på det ’rigtige’ klaver. Han er nemlig startet til undervisning ved en koncertpianist. Foto: Betina Skjønnemand
Arne Dupont øver flittigt. I øjeblikket er det dog mest på det ’rigtige’ klaver. Han er nemlig startet til undervisning ved en koncertpianist. Foto: Betina Skjønnemand
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Pensionen har bragt Arne tættere på slægten

67-årige Arne Dupont har gjort sig i slægtsforskning siden sin pensionering

Af Betina Skjønnemand

67-årige Arne Dupont har slet ikke tid til at være pensionist.

Siden sin pensionering fra sin stilling som politianklager i 2012, har han for alvor haft travlt med at fokusere på de ting, han altid gerne har villet gøre mere ud af i sit liv.

“Musik har altid fyldt meget i mit liv. Også da jeg var barn. Jeg troede i lang tid, at min far var musiker og så lokomotivfører i fritiden. Der gik en del år, inden det gik op for mig, at det var den anden vej rundt, “ fortæller Arne Dupont.

Arne Dupont har således blandt andet spillet til Odd Fellow-logernes møde igennem 32 år, og har nu besluttet sig for, at han vil lære at spille 'rigtigt' klaver”.

“Jeg har spillet orgel og gået på Løgumkloster Kirkeorgelskole, men hvis man vil spille klassiske klaverstykker, så er det en helt anden teknik. Det vil jeg gerne lære, så nu har jeg meldt mig til klaverundervisning ved en koncertpianist. Hun er rigtig sød, men også lidt streng,” fortsætter Arne Dupont med et smil.

Fokus på slægten

Arne Dupont har altid vidst, at han kom af en særlig slægt. Dupont-navnet er ikke så udbredt, og det stammer fra Hugenotterne. Arnes slægt kan føres tilbage til én enkelt familie med navnet Dupont, der kom til Fredericia tilbage i 1719.

“Jeg har altid ønsket at finde ud af mere om min slægt, og da jeg så gik på pension, så fik jeg muligheden. Jeg vidste, at Hugenotterne tilhørte den reformerede kirke, og jeg kom i kontakt med den reformerede kirke i Fredericia. De har et kæmpe arkiv, og var meget hjælpsomme. Så jeg fik hurtigt styr på, hvor jeg stammede fra,” forklarer Arne Dupont.

Han kunne, ved hjælp af arkiverne, finde slægten helt tilbage fra 1400-tallet. Her boede Dupont-slægten i Vallonien, der i dag ligger i Belgien. Siden måtte familien flygte til Tyskland, og i 1719 flyttede familien så til Fredericia.

“Den danske konge havde opbygget Fredericia, men kunne ikke få nogen til at bo der. Derfor blev Hugenotterne inviteret, da de var kendt for at være gode til at tilpasse sig. Så på den måde kom Dupont-slægten til Danmark,” forklarer Arne Dupont.

Slægtsforskningen har betydet, at han nu har kontakt til mange slægtninge både i Danmark og i udlandet.

Det har ligeledes åbnet en del døre indenfor den reformerede kirke, hvor han blandt andet for nyligt var inviteret til Bützow i Mechlenburg, hvor han både skulle spille salmer og holde foredrag om Hugenotterne.

“Vi har fået et varmt venskab med præsten og hans kone i Bützow, og jeg er blevet opfordret til at spille ved flere lejligheder. Og det gør jeg gerne,” forklarer Arne Dupont.

Han er nu ved at arrangere en tur til Sønderjylland for menigheden i Bützow, men han giver sig også tid til at øve klaver én time om dagen.

“Og så øver jeg også med mit barnebarn. Jeg er ved at lære hende nogle små øvelser på klaveret. Det skal der også være tid til,” slutter Arne Dupont.

Arne Duponts koncert i Bützow kirke gik ikke ubemærket hen i de tyske aviser. Udklip fra Bützower Zeitung
Arne Duponts koncert i Bützow kirke gik ikke ubemærket hen i de tyske aviser. Udklip fra Bützower Zeitung
Publiceret: 14. Juni 2017 08:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aabenraa

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt