Caption Caption Caption Caption
Caption Caption Caption Caption
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Påsken er en “madspilds-højtid”

Der bliver smidt rigtig meget mad ud i forbindelse med vores mange hyggelige påskearrangementer. Få gode råd her

Gode råd:


Køb ikke mad ind til 14, hvis I kun er otte mennesker til påskefrokosten
Gå efter datovarer. Derved køber du billigere mad, som du skal bruge snart, og du hjælper supermarkedet med at undgå madspild
Styr din indre hamster. Husk, at de mindre supermarkeder har faktisk åbent i påsken, så du behøver ikke at købe det hele på én gang
Kvalitet frem for kvantitet
Hav en plan for rester, inden tilberedelserne til påskefrokosten
Tilbered lidt mindre mad til påskefrokosten, end du plejer
Brug mindre størrelse fade og tallerkner på påskefrokostbordet, og stil maden gradvist ind 
Lad ikke maden stå og svede på påskefrokostbordet i flere timer, sørg for at resterne kommer hurtigt på køl
Husk at udnytte resterne - restemad er gratis mad, som sparer både tid og penge 
Kilde: Stop Spild Af Mad

 Ifølge et estimat fra Miljøstyrelsen spilder danske forbrugere og detailhandelen hvert år så meget mad, at det svarer til 9.730 indkøbsvogne fulde af mad hver eneste dag. Påsken er en af årets madspildshøjtider, hvor danskerne ender med at købe for meget mad, lave for meget mad og derved også overfodrer skraldespanden.

Selvom vi kun er otte mennesker til påskefrokosten, ender vi med at lave mad til 14, for der skal nødig mangle noget. Og selvom at lukkeloven i Danmark er lavet om og mindre supermarkeder holder faktisk åbent i helligdagene, så ender danskerne alligevel med at hamstre meget mere mad til påsken, end de har brug for. Derfor laver forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad nu en ekstra oplysningsindsats til at undgå påskens madspildsfælder.

Frivillig i forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad, Winnie Gade råder i en pressemeddelelse danskerne til bedre planlægning:

“At skrive erfaringer ned er en god idé. Så har du erfaringer til næste påske om, hvad du skal være opmærksom på, så du ikke falder i madspildsfælden”.

Den anden frivillig og ambassadør i Stop Spild Af Mad, gastronom og den kendte madblogger Malou Rotvel Pagh, har også et godt råd.

“Det er altid en god idé at gå efter kvalitet i stedet for kvantitet. Køb mindre ind, og køb mad af bedre kvalitet - og helst økologisk, så ender du også med at smide mindre ud”.

“Stil maden frem på påskebordet gradvist ind, da der er ingen grund til at stille alle retter frem på bordet på én gang. Så holder maden også længere. Og fyld fadene op efter behov. Vi skal gøre op med frygten for at der er ikke nok mad - alle skal nok blive mætte efter påskefrokosten. Mindre størrelse tallerkener, skåle og fade er også en god idé. Det får os til at putte mindre mad på tallerkenen, overspise mindre og samtidigt levne mindre,” forklarer Malou Rotvel Pagh.

Publiceret: 12. April 2017 08:00
¨
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aabenraa

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere