Morten Brosbøl Vibert er ny præst i Rise sogn. Privatfoto
Morten Brosbøl Vibert er ny præst i Rise sogn. Privatfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Morten er ny præst i Rise Sogn

Moren Brosbøl Vibert indsættes som ny præst i Rise kirke den 7. maj

Af Betina Skjønnemand

Rise sogn ansat Morten Brosbøl Vibert som ny præst.

Morten Brosbøl Vibert er nyuddannet teolog, og skal inden sin tiltrædelse til embedet ved Rise sogn ordineres den 5. maj 2017 kl. 19 i Haderslev domkirke.

Morten er 28 år, gift med Kristine og har to børn. Han er født og opvokset på Bornholm, men er nu bosiddende ved Herning. Morten har under sin studietid blandt andet arbejdet som pædagogisk medhjælper samt ungdomskonsulent i Luthersk Missions Ungdom og radiovært på Kristen Netradio. Morten er således ikke ukendt med det kirkelige liv og de aktiviteter, der knytter sig til et embede som præst.

Menighedsrådet ved Rise sogn valgte ved sidste præsts fratræden at udskyde ansættelse af ny præst til det nye menighedsråd var tiltrådt. Det nytiltrådte menighedsråd har drøftet forventninger til en ny præst og formuleret stillingsopslaget, og blandt de indkomne ansøgere er Morten Brosbøl Vibert indstillet til embedet.

”Vi byder Morten velkommen til Rise sogn. Hans alder og de erfaringer, han har om aktiviteter omkring kirken, er kvaliteter og kompetencer, som vi helt sikkert kan gøre brug af i Rise sogn,” udtaler formand for Menighedsrådet Johannes P. Christensen i en pressemeddelelse.

”Vi vil gerne være en kirke, der er for alle og for hele familien – uanset vores personlige kirkelige ståsted – og det mener vi, at Morten kan være med til. Vi forventer, at han sammen med vores nuværende præst Helle Domino Asmussen og Menighedsrådet kan være med til at gøre vores kirke endnu mere synlig i Rødekro”.

”Jeg glæder mig til at begynde min karriere som præst i Rise sogn,” udtaler Morten Brosbøl Vibert, og fortsætter: ”Jeg har en fornemmelse af, at Rise sogn er et sted, hvor der er godt at være, og har allerede en fornemmelse af, at dette er et sted, der vil noget – at der er mulighed for at skabe aktiviteter for alle. Jeg glæder mig til at skulle arbejde sammen med den nuværende præst og det øvrige personale samt Menighedsrådet om videreførelse af igangværende og eventuelle nye aktiviteter. Som familie glæder vi os også til at flytte til Rødekro, og jeg håber, at enhver i menigheden vil være med til at byde os velkommen som familie – vi glæder os”.

Morten Brosbøl Vibert tiltræder ved en indsættelsesgudstjeneste søndag den 7.maj kl. 14 i Rise Kirke. Her håber Menighedsrådet, at rigtig mange vil møde op i kirken og byde den nye præst velkommen.

Efter gudstjenesten er Menighedsrådet vært ved et lettere traktement i Sognegaarden.

Publiceret: 09. April 2017 11:45
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aabenraa

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere