Kommunalvalg 2017
Socialdemokratiet og spidskandidat Karsten Meyer Olesen mener, at vi skal diskuttere de rigtige ting, når der tales om flygtninge. Arkivfoto: Betina Skjønnemand
Socialdemokratiet og spidskandidat Karsten Meyer Olesen mener, at vi skal diskuttere de rigtige ting, når der tales om flygtninge. Arkivfoto: Betina Skjønnemand
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

KV17: Integrationen skal på dagsordenen

Socialdemokratiet vil gerne diskuttere integration

Af Betina Skjønnemand

Socialdemokratiet vil gerne slå et slag for, at vi begynder at diskuttere, hvad god integration er.

“Først og fremmest fordi det er vigtigt, at vi tager diskussionen. Vi bliver ved med at diskuttere, om vi skal tage flygtninge eller om vi skal opretholde grænsekontrollen, men de diskussioner giver ingen mening i et kommunalpolitisk regi. Vi kan som lokalpolitikere ikke gøre hverken fra eller til i beslutningerne om, hvorvidt vi skal tage mod flere eller færre flygtninge eller om vi skal stoppe grænsekontrollen. Det beslutter landspolitikerne. Vi kan derimod beslutte, hvordan vi integrerer de flygtninge, der kommer til vores kommune. Og den diskussion er vigtig”, lyder det fra borgmesterkandidat Karsten Meyer Olesen fra Socialdemokratiet.

Han er ikke et sekund i tvivl om, at det er en vanskelig diskussion, hvor der er mange forskellige holdninger.

“Vi diskuterer det jo også internt. Det er et område, hvor meningerne er markante. Derfor er det også så meget desto vigtigere, at vi tør tage diskussionerne,” fortsætter Karsten Meyer Olesen.

For Socialdemokratiet er det vigtigt, at de nye borgere integreres over hele kommunen, og at man undgår at samle nyankomne i ghettoer.

“Hvis jeg kom et fremmed sted, ville jeg nok også søge hen, hvor der var nogle danskere. Men hvis de skal integreres og lære sproget ordentligt, er det vigtigt, at de kommer ud blandt dansktalende. Derfor mener vi for eksempel, at der skal være kvoter for, hvor mange to-sprogede man skal have i børnehaverne”.

Karsten Meyer Olesen mener, at grænsen for to-sprogede i en børneinstitution skal gå ved omkring 25 procent, men her har socialdemokraterne endnu ikke lagt sig fast på nogen grænse.

“Det er ét af de punkter, som vi forsøger at finde fælles fodslag i partiet lige nu”.

Karsten Meyer Olesen understreger, at han ikke vil tvangsflytte eller udføre nogle straffeaktioner blandt de nyankomne.

“Det er noget, vi skal tænke over, når der kommer nye til. Så vi hjælper med at få dem ud i samfundet og finde deres plads. Vi går ikke ind for noget dem og os. Vi skal sørger for at hjælpe dem videre, så de har en chance for at kunne begå sig i vores fælles samfund”, slutter Karsten Meyer Olesen.

Socialdemokratiet bestræber sig på op mod kommunalvalget i november at få formuleret politikker på en række væsentlige områder, og integrationsområdet er altså ét af de områder, hvor partiet nu er trukket i arbejdstøjet. Karsten Meyer Olesen forventer, at der ligger en færdig politik på området meget snart.

Publiceret: 11. Maj 2017 09:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aabenraa

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Lokalavisen Aabenraa
Seneste
Lokalavisen Aabenraa
Mest læste
Lokalavisen Aabenraa
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt