Gymnasterne i VBIF har det bedst når kroppen befinder sig midt i et vildt spring.
Gymnasterne i VBIF har det bedst når kroppen befinder sig midt i et vildt spring.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Gymnastikkens formel 1

’Powertumbling’ hedder denne forrygende gymnastik-form, der kaldes sportens Formel 1

'Powertumbling' anses for springgymnastikkens formel 1. Det er kraftfulde spring i et højt tempo, hvor teknik, styrke og smidighed er helt afgørende faktorer. Det foregår på en 25 meter lang fiberbane eller 20 meter luftbane, hvor gymnasten skal springe 5-8 baglæns spring i en serie efter hinanden for til sidst at lande sikkert på fødderne. Powertumbling er konkurrencegymnastik, og Varnæs-Bovrup IF deltager i alle de nationale konkurrencer i Powertumbling, og har som regel medaljer med hjem hver gang.

“Vi deltog senest i DM for hold 8. april og fik her én guldmedalje, fem sølvmedaljer og én bronzemedalje. VBIF har også gymnaster på landsholdet, der er med i kampen om deltagelse i junior VM i Bulgarien til efteråret.

Ud over de dygtige gymnaster og medaljerne, er VBIF-powertumbling også en historie om, hvordan ildsjæle har startet en ny og anderledes sportsgren op i et lokalområde, og hvor der nu efter ca. fem år er 50-60 gymnaster og otte trænere,” fortæller Mia Bonnichsen. Stor opbakning har gjort at VBIF netop har kunnet købe en ny bane til hele 200.000 kroner. Man kan læse meget mere på VBIF Powertumblings facebookside: https://www.facebook.com/VBIFPowertumbling

Publiceret: 20. April 2017 09:15
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aabenraa

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere