Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Foredrag om ægteskabet før og nu

Tirsdag i næste uge, den 21. marts, afvikles den tredje af fire foredragsaftener ”fra vugge til grav” med tidligere museumsinspektør Inge Andriansen, Sønderborg, som foredragsholder. På Rigsarkivet, Haderslevvej i Aabenraa, fortæller hun kl. 19.30 om polterabend, bryllupper, sølv- og guldkost, papirløse samliv og skilsmisser.

" I alle kendte kulturer over hele jorden har man haft særlige ritualer ved indgåelse af ægteskab.  Det var især førhen et meget afgørende skift i livet, fordi man også begyndte at stifte familie," fortæller foredragsholderen.

 

Ægteskab var en social begivenhed af største betydning, og derfor har et hvert samfund haft regler for, hvem der måtte gifte sig med hinanden, hvornår og hvor det måtte foregå. ET ægteskab var ikke kun en privat forbindelse mellem en kvinde og en mand, men også en vigtig samfundsmæssig institution. 

"Det har ændret sig markant i dag, og denne ændring afspejler sig i nye skikke og traditioner," siger Inge Adriansen, som giver eksempler på forskellene fra før til nu. 

 

Publiceret: 17. Marts 2017 08:30
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aabenraa

Fik du læst
ANNONCER
Se flere