Svend Rasmussen og Mai-Britt Lauritsen hjælper gerne folk i gang med slægtsforskningen på Landsarkivets læsesal i Aabenraa. Foto: Betina Skjønnemand
Svend Rasmussen og Mai-Britt Lauritsen hjælper gerne folk i gang med slægtsforskningen på Landsarkivets læsesal i Aabenraa. Foto: Betina Skjønnemand
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Flere vil undersøge slægten

Landsarkivet i Aabenraa mærker en stigende interesse i slægtsforskning

Af Betina Skjønnemand

Flere og flere vil gerne have styr på sine aner. Det er en tydelig tendens, som de også mærker på Landsarkivet i Aabenraa, hvor der blandt andet er stor interesse for de workshops i slægtsforskning, som der udbydes.

“Vi har altid fuld hus på de workshops, så interessen er der helt klart,” fortæller arkivar Mai-Britt Lauritsen. Der er fri adgang til Landsarkivets læsesal flere gange om ugen, hvor man gratis kan få hjælp til at forske i slægten. Men selvom interessen altså er stigende, så falder besøgstallet på læsesalen.

“Det er simpelthen fordi, at der ligger mere og mere tilgængeligt online, og folk har mulighed for at sidde derhjemme. Men når de så kommer her, så er det typisk, fordi de er kørt fast og behøver lidt hjælp til at komme videre,” supplerer registrator Svend Rasmussen.

Personalet på læsesalen hjælper gerne, og det samme gør en række frivillige - mere erfarne - slægtsforskere.

“Vi har god erfaring med, at frivillige hjælper på læsesalen. Det er som om, folk har lettere ved at spørge om hjælp, når det ikke er en 'embedsperson', der sidder bag skranken,” konstaterer Mai-Britt Lauritsen.

Interessen for lokal- og personhistorie er generelt stigende, men der er en tydelig tendens til, at det er den ældre generation, der søger mod kirkebøger og arkiver for at finde oplysninger.

“Det er noget, der kryber ind med alderen. Det går pludselig op for en, at der er meget, man ikke ved, og man har ikke fået spurgt ind i tide. Så melder der sig en masse spørgsmål. Men så hjælper vi gerne,” slutter Svend Rasmussen.

Publiceret: 13. April 2017 08:00
¨
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aabenraa

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere