Malene Lytting, Christina Christiansen, Oskar Thomsen Pedersen og Erling Dalsgaard Skatka er nogle af de entusiastiske medlemmer af AaBUFs bestyrelse. Foto: Betina Skjønnemand
Malene Lytting, Christina Christiansen, Oskar Thomsen Pedersen og Erling Dalsgaard Skatka er nogle af de entusiastiske medlemmer af AaBUFs bestyrelse. Foto: Betina Skjønnemand
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Filmklub: ’Den gamle dame’ løb med prisen

Aabenraa Børne- og Ungdomsfilmklub - AaBUF - kåret til ’Årets Klub’ af Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber

Af Betina Skjønnemand

Humøret er højt, og stoltheden til at få øje på. De fire bestyrelsesmedlemmer fra Aabenraa Børne- go Ungdomsfilmklub, AaBUF, sidder med det fint indrammede diplom, der er det synlige bevis på, at klubben forleden blev kåret til 'Årets Klub 2017' af landsorganisationen for børne- og ungdomsfilmklubber.

“Vi er meget stolte. Det er første gang nogensinde, at en DVD-klub løber med titlen”, fortæller Erling Dalsgaard Skatka, der sammen med bestyrelelsesformand Malene Lytting, er en del af den entusiastiske bestyrelse, der er en del af forklaringen på, hvorfor det lykkedes for AaBUF at løbe med prisen.

“Vi gør det jo, fordi det er fedt at se børnenes begejstring. Og så er det også bare hyggeligt at udrette noget sammen”, forklarer Malene Lytting.

Unge med i bestyrelsen

AaBUF er en meget gammel filmklub med over 60 år på bagen. Men selvom klubben altså har en lang tradition bag sig, så er nytænkning ikke et fremmedord for ildsjælene bag klubben.

Klubbens bestyrelse består nemlig også af helt unge mennesker. To af klubbens bestyrelsesmedlemmer er således under 18 år.

En af dem er 12-årige Oskar Thomsen Pedersen.

“Jeg kan rigtig godt lide at hjælpe til. Og når de små børn kommer i klubben, så kan jeg være med til at hjælpe dem, hvis de nu bliver bange”, forklarer Oskar. Han er selv vokset op med klubben, da hans mor tidligere var formand.

AaBUF har omkring 350 medlemmer, der hvert år køber en af de udbudte pakker med film, der svarer til aldersklassen. I princippet må alle være med, men klubben deler kun foldere ud på skolerne i Aabenraa og et par enkelte af de omkringliggende byer.

“Det er simpelthen et resurse-spørgsmål. Men alle er mere end velkomne til at følge med på vores hjemmeside, og købe medlemsskab der”, forklarer Erling Dalsgaard Skatka.

AaBUF sætter en ære i, at der udbydes forskellige typer af film til børnene.

“Vi vil rigtig gerne præsentere dem for et bredt udsnit af, hvad det er filmmediet kan. Derfor har vi ikke kun de kendte blockbusters på programmet, men prøver at variere vores film. Og derudover prøver vi også en gang imellem at lave lidt alternative events. For eksempel havde vi sidste år en filmnat, hvor de ældste børn så fem film i træk”, forklarer Malene Lytting.

AaBUF blev dannet i 1954

Filmklubben har mellem 350 - 400 medlemmer hver sæson

Klubben er en af de få filmklubber, hvor også unge bliver inviteret til at tage del i bestyrelsesarbejdet

AaBUF er den første DVD-klub, der vinder prisen som 'Årets Klub'

AaBUF holder til på Høje Kolstrup Skole

Publiceret: 17. Maj 2017 08:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aabenraa

Fik du læst
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt