Gunnar Pedersen
Gunnar Pedersen
Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Skal byrådet støtte kulturvandalisme ?

Gunnar Pedersen, Slotsgade 18b, Aabenraa

Så kunne vi læse det i avisen: Aabenraa Havn låner 50 mio. kr. til renovering og at kommunens stiller garanti for lånet Det fremgår af avisomtalen, at ca. 22 mio. kr. skal bruges til at ”renovere” Sydhavn.

     Hvad er der behov for at renovere i Sydhavn ? Sydhavn har to kajanlæg: Nordkajen og Sydkajen.  

     Nordkajen med sin rustne jernspuns har i mange år trængt til renovering. Kystdirektoratet har for flere år siden stillet krav. Så det er både nødvendigt og fornuftigt. 

     Sydkajen består af stensætninger, hvoraf det meste stammer fra bygningen af havnen i 1890'erne. Og en betonkaj, som har været brugt i forbindelse med kreaturstaldene og som anlægsplads for kreaturdampere. Kystdirektoratet har vurderet at Sydkajen, alderen taget i betragtning, stadig er i god kvalitet. Ud fra teknisk og økonomisk synspunkt er renoveringen af Sydkajen hverken nødvendig eller fornuftigt.

     At man så samtidig vil fylde en del af det sydøstlige lige hjørne af havnebassinet op gør beslutningen uforståelig og ufornuftig.

     Men helt uforståelige er da at havnen, med kommunen som garant, vil ødelægge de sidste få rester af de oprindelige og historiske havneanlæg i Aabenraa.

Havneanlæg som er grundlaget for Aabenraas eksistens og som kan fortælle en vigtig del af byens lange historie som søfartsby. 

     Jeg synes det er vandalisme at sløjfe de sidste spor af byens maritime kultur. Jeg synes ikke at et byrådsflertal skal støtte denne form for kulturvandalisme, men i stedet få havnebestyrelsens til at lade Sydkajen i Sydhavn være uændret !

 

 

Publiceret: 02. Marts 2017 15:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aabenraa

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere