Gunnar Pedersen
Gunnar Pedersen
Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Mere Kulturvandalisme i Aabenraa ?

Gunnar Pedersen, Slotsgade 18b, Aabenraa

Forleden læste jeg ordet ”kulturvandalisme”. Jeg tænkte om jeg har oplevet det i Aabenraa i de godt 60 år jeg har boet her? Det synes jeg:   

Jeg synes det var kulturvandalisme, da man i 1980'erne jævnede Franciska Clausens ”palæ” i Vestergade med jorden.  Men kommunen manglede plads til et rådhus.  Bygningen forsvandt, der blev bygget et kompleks, som aldrig rigtig blev til byens rådhus.

Der var protester. Men dengang var det ikke mange der mente at Franciska Clausen var en stor kunstner. Vurderingen har ændret sig siden.     

Jeg synes også det var kulturvandalisme, da man i 1990'erne jævnede Højspændingsværkets flotte administrationsbygning med jorden. Men den lå i vejen for en effektiv havnedrift.

Der var planer for en fremtidig anvendelse. Arkitekt Junggreen Have havde visioner om et spændende skibsteknisk museum som supplement til Aabenraa museums søfartssamling.

Pladsen bruges nu til oplæg for sten og grus. Aabenraa Havns fremtidige havnedrift peger i retning af Enstedværkets tomme havn.    

Jeg synes også det er kulturvandalisme, hvis havnens bestyrelse gennemfører sin plan om ”renovering” af Sydhavn, især planerne om opfyldning af en del af havnebassinet og etablering af en ny stensætning ud for det meste af Sydkajen. 

Sydkajens stensætninger er fra bygningen i slutningen af 1890'erne, og er de sidste rester af noget oprindeligt i Aabenraa havn.

Det er svært at se en saglig begrundelse for at gennemføre endnu et eksempel på kulturvandalisme. Og især på en væsentlig del af Aabenraas maritime historie.

Kære politikere: Få stoppet flere eksempler på ”Kulturvandalisme” i Aabenraa.   

 

Publiceret: 17. Februar 2017 09:15
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aabenraa

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere