Gunnar Pedersen
Gunnar Pedersen
Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat: Havnens stagnerende godsomsætning ?

Gunnar Pedersen, Slotsgade 18b, Aabenraa

Beslutningen om den ”delvise opfyldning” af Sydhavn er taget, og arbejdet er i gang. Den diskussion er afsluttet. Men jeg mener ikke at diskussionen om baggrunden for beslutningen er slut.

Baggrunden var at havnen mangler plads. Men spørgsmålet er fortsat: Plads til hvad? Plads til øget godsomsætning over kajen?

Havnens tal tyder ikke på en øget godsomsætning. Tværtimod:  Havnens årsrapport for 2016 fortæller at ”Godsomsætningen ender på 1,46 mio. tons, hvilket er en tilbagegang på ca. 7 % i forhold til 2015, hvor godsomsætningen var på 1,56 mio. tons”. Et kig i tidligere årsrapporter viser en godsomsætning i 2013 på 1,6 mio. tons og på 1,5 mio. tons i 2014.

I øvrigt er det interessant, at godsomsætningerne i årene 2005 til 2008 alle lå højere end de nuværende ca. 1,5 mio. tons og med ”højderekord” i 2007 på over 2 mio. tons. I kriseårene 2009 til 2012 svingede den årlige godsomsætning mellem 1,0 og 1,4 mio. tons 

En anden begrundelse var også, at Sydhavn fremover skulle være en erhvervshavn, og at småbådene derfor skulle væk. De er nu flyttet til en endnu mere erhvervshavn, nemlig den nyrenoverede Nyhavn.  Det er selvfølgelig ingen katastrofe at småbadene er smidt ud af Sydhavn, selv om det er trist at der ikke var plads til Aabenraas  ”Maritime åndehul”.  

Men det må være mere katastrofalt at godsomsætningen over havnen har været faldende de sidste 4 år. Måske er det havnebestyrelsens drøm, at den ”delvise opfyldning” af Sydhavn kan sætte gang i den stagnerende godsomsætning? 

 

Publiceret: 05. Maj 2017 09:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aabenraa

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Lokalavisen Aabenraa
Seneste
Lokalavisen Aabenraa
Mest læste
Lokalavisen Aabenraa
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt