Pressefoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat: Eleverne får bedre forhold på Fjordskolen i Kruså

Kirsten Nørgård Christensen (V). Formand for Børne- & Uddannelsesudvalget og gruppeformand for Venstre i Aabenraa kommune

I debatten om Fjordskolen bliver byrådet kritiseret for at flytte specialskolen til Kruså. Og mange får det til at lyde som om, der ikke er argumenter for det. Men det ér gode argumenter, som ligger til grund for byrådets beslutning.

 

Skolen flyttes til Kruså, fordi der er store udfordringer på Fjordskolen i dag, som vi politikere skal tage hånd om. Skolen ligger på tre forskellige matrikler. Der mangler generelt lokaler og især faglokaler. Og der er problemer med arbejdsmiljøet og det skadelige stof PCB i nogle af de nuværende lokaler. Dette er uhensigtsmæssigt pædagogisk, administrativt og driftsøkonomisk.

 

I Kruså bliver der bedre muligheder for at udvikle på kerneopgaven og det faglige miljø, fordi elever og personale er samlet på én matrikel. Den høje faglighed er afgørende. Høj faglighed skaber de bedste forhold for eleverne og er med til fortsat at gøre Fjordskolen til et godt specialundervisningstilbud. I de nye rammer er der forudsætninger for, at skolen kan blive endnu bedre. En samling af Fjordskolen på en matrikel, vil også frigøre yderligere driftsmidler på 500 tkr., som bliver tilført Fjordskolens driftsbudget.

 

At en samling af Fjordskolen ikke kan ske på Campusområdet skyldes, at vi ikke har kommunale bygninger i dette område. En flytning til Kruså understøtter således kommunens strategi med henblik på at optimere anvendelsen af eksisterende kommunale ejendomme.

 

Den nye Fjordskole bliver et trygt miljø, hvor nuværende og kommende elever kan trives og få den læring, der skal til, så de bliver livsduelige personer.

 

 

Publiceret: 13. Juni 2017 10:15
¨
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aabenraa

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt