Arkivfoto: Betina Skjønnemand
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat: Der er ikke meget sex over spildevand

Af Randi Sandbeck, Barsø:

Hvem gider beskæftige sig med noget så usexet som spildevand?

Det er måske sådan aktieselskabet Provas , Haderslevs Forsyningsservice i Haderslev og Haderslev Byråd har tænkt, da de sad og arbejdede med nye initiativer, et tillæg til kommunens spildevandsplan. De har tænkt tanker, men åbenbart ikke spurgt så mange til råds, og nu skal de store tanker så omsættes til handling i et område af Lillebælt, der i forvejen er miljøbelastet.

I stedet for at bruge penge på at rense spildevandet endnu bedre end tilfældet er i dag, vil man i vor nabokommune bruge mange millioner på at bygge en stor ny ledning, der kan tage spildevandet fra HELE kommunen og sende det ud i Diernæs Bugt, lige ud for Barsø. Det er spildevand, der er renset, men ikke rent, og vi bukker, men siger pænt nej tak.

Området her, Løjt Land, Kalvø, Genner Bugt og Barsø, beliggende i Aabenraa Kommune, er et af Aabenraa Kommunes bedste turistområder, hvis ikke det bedste, og det er allerede nu, inden vi får fornøjelsen af Haderslevs spildevand, miljømæssigt udfordret, som det hedder på nudansk.

Med den strøm, der løber i området, vil en ledning , der lukker spildevand ud lige ud for den nordlige del af Barsø give os rigtig mange problemer,  og det er og bliver en løsning, hvor man bare flytter en forurening i Haderslev Kommune til en forurening af nabokommunen og Haderslev Kommunes egne smukke strande.

Jeg går ud fra, at man har overvejet at føre spildevandet ud i Lillebælt ved Årø – her er der meget mere vandgennemstrømning end i Diernæs Bugt, men den løsning koster antagelig mere – og så bor der jo også flere mennesker på Årø end på Barsø.

Men altså: Vi der bor på Barsø siger nej tak. Vi har i forvejen spildevand fra Aabenraa på sydsiden af øen, vi har ikke brug for mere på nordsiden. Skal vi til at svømme rundt i et hav af spildevand, kan vi begynde at tænke i nye måder at markedsføre øen på. Hvad med denne: Danmarks største økologisk ø, ligger midt i et hav af spildevand. Det skal nok gi` pote.

Publiceret: 01. Maj 2017 14:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aabenraa

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Lokalavisen Aabenraa
Seneste
Lokalavisen Aabenraa
Mest læste
Lokalavisen Aabenraa
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt