Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat: Åbent brev til Jette Julius Kristiansen

Carina Jespersen, Klostervang 13, Kliplev. Mor til Gabriel på 7,5 år med infantil autisme

Kære Jette.

Jeg må indrømme at jeg havde en klar opfattelse af at du var og er imod en flytning af fjordskolen til Kruså. Du stemte imod, men mente åbenbart noget andet, kan jeg nu halvandet år senere, læse mig frem til. Efter min opfattelse, havde det været på sin plads at du var stået frem med din reelle holdning og hensigt langt tidligere. For mig at se, har du gemt dig bag din egen stemme mod flytningen sidste år. Det har givet dig ”ro” for alle os der åbenbart bliver ved med at ”plage”, fordi vi ikke fik vores ”vilje” i første omgang.

Når det så er sagt, er det dybt rystende og meget tankevækkende i som politikere, ikke sætter jer bedre ind i tingene, når så vigtige beslutninger skal træffes. Det giver mig et tydeligt billede af at du mangler viden og indsigt, når du bla. udtaler at eleverne på afdeling a på Posekærvej, sidder i kørestole. Min søn går på afdeling A, jeg kommer der jævnligt og jeg har altså endnu aldrig mødt en elev i kørestol. Eleverne på afd. a kan både gå, løbe, snakke osv. De har autisme - dvs en af de vigtigste ting for dem er at lære at begå sig, de har brug for socialtræning - hver eneste dag! Hvad nytter det at sidde en hel skoledag og lære tysk og matematik, hvis de ikke kan fungere uden for klasselokalet?

Du snakker godt for de grønne omgivelser og smukke natur i Kruså, vi er helt enige om de her børn også nyder naturen og de grønne områder, dem har de også stor glæde af i Aabenraa og bruger dem flittigt, i det omfang det giver mening. Men hånden på hjertet, så er det altså ikke der, de alene bliver rustet til at begå sig. Hvis de skal kunne lære at begå sig, kræver det de har en by at øve sig i, en by de senere kan komme til at studere videre i, bosætte sig i, arbejde i, en by med tilbud til dem i fremtiden – hvilket i vores kommune er Aabenraa by! Bylivet og det læringsmiljø de har brug for, er nød til ligge tilgængeligt for dem i deres skoledag. Det er utopi at tro at de her børn, får noget ud af en tur til Aabenraa, når undervisningen kræver det, hvis de skal bruge op mod 5 kvarter (jeg er helt klar over det ikke er alle elever der har så langt i skole, men det er der altså nogen der har og det tal vil stige med en skole i kruså) på at komme både til og fra skole hver dag, samtidig med de skal bruge 2 X 25-30 min på kørsel til og fra Aabenraa, hver gang undervisningen ville kræve det. Fjordskolens personale er yderst professionelle og vil på alle måder de her børn det bedste, de vil gerne ”putte” så meget læring ind i børnene, samtidig med de har øje for hver enkelt elev og deres forskellige handicaps og de styrker og udfordringer der følger med dette. Derfor er jeg helt klar over at det vil blive en amputeret Fjordskole med en placering i Kruså. Personalet vil i fremtiden være helt klar over hvor vigtigt alt det de kunne i Aabenraa, var og fortsat er for de her elever, men de vil i et større omfang, blive nød til at vælge det fra, af hensyn til elevernes trivsel. Men det er vel i bund og grund os det i håber på, eller hvad? Jeg mangler i den grad svar på de her spørgsmål.

Jeg henviser længere nede til mit tidligere læserbrev, samt mail til div. Politikere. Som jeg i øvrigt kun fik et svar på, det var fra borgmesteren. Men det havde han ikke behøvet at ulejlige sig med, svaret var nemlig direkte kopieret fra Fjordskolens hjemmeside – den har jeg som alle andre fri adgang til.

Jette du nævner selv at du sidder i socialudvalget og at du gerne vil arbejde for at gøre det så godt for de her børn som overhovedet muligt. Men hvis du virkelig mener det, så synes jeg det er på tide der kommer noget handling bag ordene. Hvordan kan du være så sikker på du gør børnene noget godt, ved at flytte og sammenlægge deres skole, uden at lytte til deres forældre, bedsteforældre, terapeuter, lærer, pædagoger og foreningerne for deres handicaps? Set med mine øjne, må de da være eksperterne i børnenes liv. Men lige nu gør du og lidt for mange andre i Aabenraa byråd jer til eksperter i børnenes liv. Du gør dig til ekspert i min søns liv, uden overhovedet at kende ham, du har aldrig mødt ham, du aner ikke engang at ham og hans klassekammerater godt kan gå og bevæge sig frit rundt, uden en kørestol.

Hvis du virkelig vil de her børn det bedste, ville det så ikke være på sin plads at møde dem? Tage ud på de forskellige afdelinger mens børnene er i skole, få en rundvisning, møde børnene - dem det her i virkeligheden handler om, dem du lige nu gør dig selv til ekspert på? Møde personalet, få en snak. Jeg er helt sikker på det her er muligt og faktisk et stort ønske for rigtig mange. Sug alt den viden og information til dig, vi vil så gerne gøre dig klogere og gøre dig bedre rustet til at træffe en så vigtig beslutning, der har så store konsekvenser for vores børns liv.

Der bliver nu fra Kaare (Solhøj Dahle red.) og Ejlers (Schütt red.) side lagt op til en time out på flytningen. En pause, hvor vi lige kan stoppe op og få sagen ordentlig belyst. Den sag her er så vigtig, den har fatale konsekvenser for børnene, hvis vi ikke får det gjort helt rigtigt. Jette jeg ber dig virkelig overvej dit valg, hvis der bliver en afstemning igen den 28. juni. Min søn og alle de andre elever på Fjordskolen fortjener det!

 

Publiceret: 19. Juni 2017 11:45
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aabenraa

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt