Rita Bager og Cindy Møller fra Ret og Vrang har selv erfaringer med tricktyve i butikken. Foto: Betina Skjønnemand
Rita Bager og Cindy Møller fra Ret og Vrang har selv erfaringer med tricktyve i butikken. Foto: Betina Skjønnemand
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Butiksansatte blev klogere på tyvene

Politi og detailhandlen danner fælles front mod tyve og svindlere

Af Betina Skjønnemand

Forleden havde en del af Aabenraas forretningsdrivende og ansatte sat et par timer af til at deltage i et morgenmøde omkring tricktyveri og IT-svindel.

Det var Syd- og Sønderjyllands Politi, der havde inviteret ShopiCitys medlemmer til at blive klogere på, hvad butikkerne skal forberede sig på, og hvilken hjælp de kan forvente fra politiets side.

“Desværre er det ofte sådan, at vi er nødt til at prioritere, hvad vi tager ud til. Og så er det op til jer at vurdere, om det er forsvarligt selv at gribe ind”, lød den lidt nedslående besked til butikkerne fra Michael Skaarup, der er sikkerhedsrådgiver indenfor Syd- og Sønderjyllands Politi.

Og butikkerne har da også selv udviklet tricks til, hvordan de kan hamle op med nogle af tyvene.

“Vi er simpelthen begyndt at følge dem rundt i butikken. Vi venter ikke længere på, at de skal stjæle noget, før vi griber ind. Det har vi god succes med”, fortalte Morten Sabroe fra butikken New York.

Ekstra opmærksomme

Også hos Ret og Vrang er Cindy Møller og Rita Bager begyndt at være mere offensive overfor de kunder, der opfører sig mærkeligt.

“Vi havde en bestemt kunde, der altid skulle ned i det bagerste hjørne. Hun skulle aldrig have noget, men bare kigge. Så en dag satte vi en mand på hende, og siden den gang har vi ikke set hende i butikken”, forklarer Cindy Møller.

At tricktyvene er derude er der ingen tvivl om.

“Vi har da også et par gange oplevet, at der kommer nogen ind og finder det billigste, vi har i butikken. Og så vil de betale med en 1000 kr. seddel. Det siger vi så bare konsekvent nej til, og pludselig er det så slet ikke så vigtigt at få købt noget for den pågældende kunde”, fortæller Rita Bager.

Fælles indsats

Det var Syd- og Sønderjyllands Politi, der havde indkaldt butikkerne til mødet, og der var en særlig idé bag det.

“Det er i sig selv meget usædvanligt, at det er os, der indkalder til møder af denne her slags. Men vi vil gerne lave et fælles tiltag sammen med butikkerne og erhvervslivet, så vi sørger for, at vi hurtigt får alle informationer omkring, hvad tyvene og svindlerne finder på. Det er ikke en opgave hverken politiet eller butikkerne kan løfte selv, så tanken er, at hvis vi løfter i flok, så har vi lidt bedre chance for at følge med tyvene”, forklarer Michael Skaarup.

Indsatsen kaldes NC3iSkyt, og er en landsdækkende kampagne, der er sat i søen.

Publiceret: 16. Maj 2017 09:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aabenraa

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Lokalavisen Aabenraa
Seneste
Lokalavisen Aabenraa
Mest læste
Lokalavisen Aabenraa
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt