Privatfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Bankdirektører fra 8. klasse

I "Bakborg" på Aabenraa Friskole har de to bankdirektører og to vicedirektører, som alle går i 8. klasse. 

Bakbord er et minisamfund, som Aabenraa Friskole praktiserer i en uge, én gang om året. I Bakbord lever omkring 200 elever, som alle har et arbejde i en af de 20 forskellige virksomheder. Virksomhederne er alt lige fra casiono og juicebar, til spa og bamsehospital. Og så er der også Bakborg Bank. 

Banken ledes og styres af fire af de store drenge fra 8. klasse - Niels, Hjalte, Magnus og Thomas. En lærerig proces, men ikke helt uden udfordringer.

"Den første dag var der lang kø og meget travlt, for alle skulle have deres Dankort. Og så har vi haft hackerangreb et par gange. Men vi har fundet en løsning på det hver gang, og det er fedt at være med til at hjælpe de forskellige Bakborg-borgere, men også virksomhederne," fortæller Niels. 

Idéen med minisamfundet er, at give eleverne et lille indblik i det "rigtige liv", hvor man går på arbejde og må prioritere sine penge. Bakborg ligner på mange måder et rigtigt samfund. Således er der både en borgmester, et byråd og en domstol i Bakborg.

"Vi har lært lidt om hvordan samfundet fungerer. At man skal betale skat, og at man skal arbejde for sine penge, for ellers er der fx. ikke råd til at købe is eller andre ting man gerne vil have," fortæller Hjalte.

Broager Sparekasse har sørget for, at alle Bakborg-borgerne kunne få et Dankort med eget navn og kontonummer på. Med Dankortet i hånden kan man (hvis man har penge på kontoen) købe mad og ting i de forskellige virksomheder i Bakborg. De mindste elever får dog kontanter - de såkaldte Monetos. 

Publiceret: 17. Marts 2017 11:15
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aabenraa

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere