Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

18,3 ekstraordinære mio. kr. til Aabenraa Kommune

Pædagogernes Fællestillidsrepræsentant i Aabenraa Kommune, Dorrit Knudsen, Farversmøllevej 57, 6200 Aabenraa, skriver:

Ingen Kommune siger nej tak til en gave på 18,3 mio. kr., - men begrundelsen for at Aabenraa kommune er blevet valgt, som modtager af 18,3 mio. kr. er, at vi er en af de 25 økonomisk dårligst stillede kommuner i landet.

Når de ansvarlige byrådspolitikere skal beslutte, hvad de 18,3 mio. kr. skal bruges til, vil jeg som fællestillidsrepræsentant for pædagogerne i Aabenraa Kommune opfordre til, at politikerne har følgende i tankerne: Drop besparelsen på 1,2 mio. kr. på daginstitutionsområdet, som et flertal i byrådet besluttede i forbindelse med vedtagelsen af Budget 2017.

Aabenraa Kommune har stadig en af landets dårligste personalenormeringer i daginstitutionerne - helt konkret den 9. dårligste. (jf. KORA: ”Udvikling i personaleforbrug i daginstitutionerne” oktober 2016.) Den pædagogfaglige kvalitet vægtes ifølge politikerne højt, og afspejles til dels i at daginstitutionsområdet de senere år har fået tilført en del midler. De tilførte midler har gjort en positiv forskel på for det enkelt barns trivsel-, udviklings- og læringsmuligheder og for pædagogernes arbejdsvilkår. Det vil jeg gerne anerkende, men vi er langt fra i mål. Pædagogerne er alt for ofte alene med en hel børnegruppe, og er generelt alt for få voksne til alt for mange børn. Det kan hverken børn eller pædagoger være tjent med.

Ambitionerne hos byrådspolitikerne er forhåbentlig noget højere, for placeringen som den 9. dårligste kan vel næppe begejstre nogen?

Invester i børnene det betaler sig.

Publiceret: 20. December 2016 09:57
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aabenraa

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere